HTML

Suzuki, Imi, Zoli, rallytúra, satöbbi...

A fekete-sárga projekt jelenleg parkolópályára került, de idén sem távolodtunk el a rali-túrától! A bejegyzések talán kicsit szubjektívebbek lesznek, valamivel csapongóbb témaválasztással, de remélem, így is érdemes lesz beleolvasni!

Friss topikok

  • MajorImi: Meg van beszélve, ha adtok matricát örömmel felrakjuk :-) (2012.09.23. 22:10) Két Borsodi, az egyik üveges...
  • shaperzrally: Úgy látom, az egyik kedvenc blogom a válság áldozata lett... (2012.03.26. 12:30) Versenyről versenyre - 2011
  • Goofy PaPa: Mint ahogy azt már oly sok helyre írtam, " Bütte vagyok rátok!" Remélem jövő évben megint sikerül ... (2011.08.03. 20:04) Szendrő rally
  • Goofy PaPa: Készültek képeke, egy pár db már van fent iwiw-en, van köztük belső kamerás nézet is:) (2010.10.19. 21:16) Gyors helyzetjelentés - videoajánló
  • MajorImi: Sziasztok! Az utolsó gyorsaságin tény, hogy gyorsultunk az előző körünkhöz képest de én másban lá... (2010.09.06. 00:56) Vasárnap - a verseny, gyorsról gyorsra

Előzetes - V. Vectra-Line Szendrő Rali

Grafikuszoli 2010.09.23. 11:10

Az ózdi túra után viszonylag hosszú pihenőidő következett, egyébként sem sikerült nagyon szorosra a versenynaptár, ráadásul az önkormányzati választások miatt további egy héttel elhalasztották a szezonzárót. Így aztán október 9-10-én lesz jelenésünk Szendrő térségében!

A versenykiírás már elérhető, abból pedig megtudhatunk pár alapvető információt.

A gyorsasági szakaszokat nem nagyon titkolják már a szervezők. Kicsit azért reménykedtem, hogy Meszes-Rakaca és Viszló-Bódvalenke szerepel majd a repertoárban, így az első osztályú Miskolc Rali jellegzetes pályáival ismerkedhetünk meg, de végül nem így alakult. A szakaszok megegyeznek a tavalyi Edelény rali repertoárjával, viszont ellenkező irányban. Tehát Edelény felől indulunk, majd az Edelény-Ládbesenyő-Abod és az Abod-Galvács-Szendrő szakaszok teljesítése után jutunk vissza a versenyközpontba. Az irányváltásnak köszönhetően a tavalyi futam egyik legfordulatosabb, legtöbb áldozatot követelő kanyarjának sikerült kihúzni a méregfogát. Tavaly egy brutálisan beszűkülő, beláthatatlan fordulóként szerepelt - nézőként mi is jó pár versenyautó mentésében segédkeztünk -, idén viszont talán annyira nem lesz kritikus. Viszont ennek a szakasznak a többi része egyelőre elég ismeretlen számunkra, bár Imi már járt arrafelé. A második gyorsaságit ellenben ő már elég alaposan bejárta, amikor a 2009-es Szendrő Ralin vett részt szurkolóként. Ráadásul akkor készült néhány belsőkamerás felvétel is, amelyekből fel tudunk készülni, főleg a tempóban hozzánk egészen közel álló, kupás Suzukis párosok videóit érdemes tanulmányoznunk.

Az autón pár finomításra váró dolog alakult, Imi ezek jelntős részét már meg is oldotta: Elsősorban a legutóbbi kis koccanásunk nyomait kellett kikalapálnia, valamint már nagyon ráfért egy külső-belső takarítás is a kocsira. Az áramtalanító környékén megint jelentkezett a korábbi bizonytalanság, még azt kell megnézni. Ebben szervizesünk, Péter nyújt majd segítséget, de addig én is járok még otthon, úgyhogy valamelyikünk mindenképpen utánajár a dolognak.

Kis fejlesztésképpen veszünk még addig további két Yokohamát. Ózdon beváltak a gumik, szóval maradunk ennél a típusnál. Ózdon a keményebb és puhább keverékből is egy-egy párat használtunk, de Szendrőn, az októberi hűvösben már érdemes lenne négy puhával rajtolnunk.

És még egy újdonságot tervezünk: Egyik kollégám lelkes motoros és nemrég beszerzett egy fedélzeti kamerát, amit szívesen kölcsönad a verseny időtartamára. Tehát ha a technika ördöge nem szól közbe, mi is visszanézhetjük és megoszthatjuk ténykedésünket.

A további kérdéskörök, mint például a szerviz és a szállás megszervezése egyelőre várat magára, de közvetlenül a verseny előtt jelentkezem még beszámolóval.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://majorsuzuki.blog.hu/api/trackback/id/tr832317419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása