HTML

Suzuki, Imi, Zoli, rallytúra, satöbbi...

A fekete-sárga projekt jelenleg parkolópályára került, de idén sem távolodtunk el a rali-túrától! A bejegyzések talán kicsit szubjektívebbek lesznek, valamivel csapongóbb témaválasztással, de remélem, így is érdemes lesz beleolvasni!

Friss topikok

  • MajorImi: Meg van beszélve, ha adtok matricát örömmel felrakjuk :-) (2012.09.23. 22:10) Két Borsodi, az egyik üveges...
  • shaperzrally: Úgy látom, az egyik kedvenc blogom a válság áldozata lett... (2012.03.26. 12:30) Versenyről versenyre - 2011
  • Goofy PaPa: Mint ahogy azt már oly sok helyre írtam, " Bütte vagyok rátok!" Remélem jövő évben megint sikerül ... (2011.08.03. 20:04) Szendrő rally
  • Goofy PaPa: Készültek képeke, egy pár db már van fent iwiw-en, van köztük belső kamerás nézet is:) (2010.10.19. 21:16) Gyors helyzetjelentés - videoajánló
  • MajorImi: Sziasztok! Az utolsó gyorsaságin tény, hogy gyorsultunk az előző körünkhöz képest de én másban lá... (2010.09.06. 00:56) Vasárnap - a verseny, gyorsról gyorsra

Ahogy most állunk, valamint rövidtávú tervek

Grafikuszoli 2010.07.06. 16:17

Mostanában eléggé megritkultak a bejegyzéseim. Ez nem is annyira meglepő annak fényében, hogy jelenleg kicsit szabadságoltuk magunkat. Persze nem a munkahelyi kötelezettségeinket sumákoljuk el, Imi és Péter szervizfőnökünk gőzerővel szállítja a pizzákat, én pedig nem kevésbé fáradhatatlanul húzom a igát a telekommunikációban.

Karrierünk terén viszont már egy bő hónapja nem történt semmi érdemleges. A két murvás futamot ezúttal kihagyjuk, Szombathely már le is zajlott nélkülünk, de Veszprémben sem valószínű, hogy tiszteletünket tesszük. Legközelebbi éles bevetésünk az augusztus végén esedékes Ózd-Rali lesz.

Szombathelyen egyébként igencsak családias lehetett a hangulat a kategóriánkban: csupán három páros jelent meg a rajtnál. A videók, képek tanúsága szerint az időjárás nem könnyítette meg a dolgukat, de végül mindhárom alakulat szerencsésen célba is ért. Antallfyék győztek - úgy tűnik, ezúttal az autójuk is jó partner volt a száguldáshoz -, ezzel átvették tőlünk a pontversenyben a harmadik helyet, Nyilasék a második pozícióért járó pontokkal gazdagodva továbbra is magabiztosan vezetnek, Szemánék pedig tőlünk húztak el már-már elérhetetlen távolságba mostani harmadik helyükkel. Mindhárom csapat megérdemli a gratulációt!

A körülöttünk honoló csend azért ne tévesszen meg senkit! Amennyire tőlünk telhető, készülünk a következő megmérettetésre. Az elmúlt versenyek után levontuk a megfelelő konzekvenciákat, így a folytatásban várunk némi előrelépést magunktól. Természetesen előfordulhat, hogy ez a helyezésekben nem mutatkozik meg azonnal, én a magam részéről azzal is elégedett lennék, ha egy-egy gond nélkül leküzdött szakaszon a kategória középmezőnyébe be tudnánk furakodni. Ez már azt jelentené, hogy rendelkezünk azzal az alappal, amit finomítva, tökéletesítve tényleg egy ütőképes csapatot  alkothatunk.
A gyakorlatban leginkább a féktávok megválasztását, a teljes gázzal abszolválható kanyarok felismerését és a minél pontosabb ívválasztást kellene finomítanunk. Esztergomban éppen ezen a három területen sikerült picit előrébb lépnünk a nap végére, ami azonnal több másodperces formajavulást eredményezett. Mostantól pedig igyekszünk tudatosan ezen az úton továbblépni.

A fejlődésre és az általam számtalaszor megénekelt új gumik tesztelésére Imi ki is nézett egy amatőr futamot: a BAZ-megyei ralisprint kupasorozat Kánó-Imola-Ragály gyorsasági szakaszon zajló fordulóját, amit az augusztus július 17-18-i hétvégére írtak ki.

Mivel én a szombati pályabejárás-gépátvétel-adminisztráció procedúra idején a saját eljegyzésemen tervezem a részvételt, minden jel szerint vendég-navigátorral oldják meg a részvételt. Azért igyekszem vasárnap én is jelen lenni. Egyrészt a Kánó-Ragály szakasz nézőként az egyik kedvencem, másrészt így legalább kívülről, kritikus szemmel is fel tudom mérni, hogy körülbelül hol tartunk. A karikagyűrű pedig akkor sem esik le az ujjamról, ha a szervizelésnél kell besegíteni.
Ha pedig a leendő sógort és apóst is sikerül elcsábítanom a pálya mellé és sikerül egy kis bepillantást nyújtanom a tevékenységünkbe, akkor talán a jövőben jobb szemmel nézik azt.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://majorsuzuki.blog.hu/api/trackback/id/tr272133686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Goofy PaPa 2010.07.06. 23:01:38

Ahogy írtad Zoltán, a csend ellenére zajlik az élet az utakon. Itt szeretnék akkor az elsők között a saját és párom nevében is gratulálni nektek valamint annyi megjegyzés hogy, ha jól tudom akkor nem augusztus 17-18 hanem július 17-18 lesz a rally amire Imi menni akar. Ugyanis aug 15-22ig megpróbálunk a speyer-i tó partján pihenni és az első sorból szurkolni a Trier-ben rendezett rally bajnokságon 21-22.-én.

Grafikuszoli 2010.07.08. 15:45:23

@Goofy PaPa:
Köszönöm a gratulációt, valamint a helyesbítést! Természetesen a júliusi a helyes dátum, javítottam is.
süti beállítások módosítása