HTML

Suzuki, Imi, Zoli, rallytúra, satöbbi...

A fekete-sárga projekt jelenleg parkolópályára került, de idén sem távolodtunk el a rali-túrától! A bejegyzések talán kicsit szubjektívebbek lesznek, valamivel csapongóbb témaválasztással, de remélem, így is érdemes lesz beleolvasni!

Friss topikok

  • MajorImi: Meg van beszélve, ha adtok matricát örömmel felrakjuk :-) (2012.09.23. 22:10) Két Borsodi, az egyik üveges...
  • shaperzrally: Úgy látom, az egyik kedvenc blogom a válság áldozata lett... (2012.03.26. 12:30) Versenyről versenyre - 2011
  • Goofy PaPa: Mint ahogy azt már oly sok helyre írtam, " Bütte vagyok rátok!" Remélem jövő évben megint sikerül ... (2011.08.03. 20:04) Szendrő rally
  • Goofy PaPa: Készültek képeke, egy pár db már van fent iwiw-en, van köztük belső kamerás nézet is:) (2010.10.19. 21:16) Gyors helyzetjelentés - videoajánló
  • MajorImi: Sziasztok! Az utolsó gyorsaságin tény, hogy gyorsultunk az előző körünkhöz képest de én másban lá... (2010.09.06. 00:56) Vasárnap - a verseny, gyorsról gyorsra

Esztergomi előzetes

Grafikuszoli 2010.05.27. 10:37

Alig telt el pár hét, és már itt is van a következő futam: május 29-30-án, tehát a mostani hétvégén Esztergom környékén küzdünk meg az elemekkel.

A felkészülés tulajdonképpen rendben halad. A legutóbbi bejegyzésből kiderült, hogy a srácok épségben hazaértek, ezt meg is erősítették hozzászólásaikkal, illetve kiegészítették, pontosították velük a beszámolómat. Azóta megnézték az áramtalanító hibáját, találtak is egy átégett szigetelést, a problémás kábelt kicserélték. (De ha valamit nem jól írtam, majd pontosítsátok!)
Egyébként a kocsi nem kapott annyira extra terhelést Tatabányán, árkot nem jártunk vele, durva ugratás sem volt, a kuplung még elég friss benne, szóval reméljük, nem lesz gond, főleg nem a felkészítés hiányosságai miatt.

Bár még van egy elég komoly hiányosságunk: a versenygumikkal eléggé rosszul állunk. Szerettünk volna a Suzuki kupában használatos Yokohamákra váltani, ennek megfelelően fel is vettük a kapcsolatot a kupás versenytársakkal. Aztán időközben kiderült, hogy nekik korlátozott mennyiségben áll rendelkezésre gumi, viszont mi is vehetünk ebből a típusból - rendelésre és némi felárral. Ebből nem is a felár ütött szíven bennünket, hanem a rendelés. Ugyanis ilyen-olyan egyéb teendőink mellett eddig a pontig ma reggelre sikerült eljutnunk. Tehát vagy még holnapig munkaidőben elruccanunk a Balaton mellé a központi raktárhoz, vagy csak jövő hét elejére lesz meg a gumi. Illetve akár Miskolcon is megvehetjük őket - holnap, még plusz 2-3 ezer forinttal drágábban.

Így most az a stratégiánk, hogy Imi körbetelefonálja a környékbeli - Debrecen körüli - ismerősöket, hogy kérjen kölcsön négy gumit, de legalább kettőt. Ha ez összejön, akkor már lényegesen jobban állunk, még akkor is, ha csak a két első gumink lesz ütőképes, mert hátulra még mindig jó lehet a puha keverékű, vagy a régi, kopott is.

Mindezeket viszont egy tényező felülírhatja: az eső! Eddig is ijesztgetett bennünket a meteorológiai szolgálat, de az előző futamok alkalmával inkább csak változékony idővel kecsegtettek. Most viszont konkrétan egy darab napocska sincs az előrejelzésben még a hétvége környékén sem! Szóval lehet, hogy ez a gumiprobléma hamar megoldódik: a puha keverékű alapvetően inkább esőgumi, ráadásul a négy slick mellett Imi vett az év elején vizes útra való mintázatút is.

Így aztán reménykedünk még pár dologban: abban is, hogy valahonnan sikerül kérni/bérbevenni pár versenygumit, illetve abban, hogy ha nem, akkor lesz egy kis víz a pályán. Érdekes, hogy eddig inkább ódzkodtam az esőtől, nem nagyon hiányzott még egy bizonytalansági faktor akkor, amikor egyébként is csak tanuljuk a műfajt. Viszont ha arra alkalmasabb a felszerelésünk, akkor talán mégis inkább előnyt jelentene, mint hátrányt.

Holnap jön Imi a versenykocsival. (A kutyás megoldást inkább hanyagoljuk, a múltkori tortúra után talán egyszerűbbnek tűnik egy kényelmes, utcai tempóban lábon elgurítani a kocsit a helyszínre.) Aztán szombaton elintézzük az adminisztrációt, feldolgozzuk a pályákat, majd vasárnapra csatlakozik hozzánk a szerviz is.

Sajnos ezúttal nem volt lehetőségünk a helyszínnel közelebbről megismerkedni, szombaton minden új lesz. Akkor látjuk először a pályákat, a versenyirodát, mindent. Azért bízom benne, hogy ez nem okoz majd gondot, elég lesz az a nap a teendőinkre.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://majorsuzuki.blog.hu/api/trackback/id/tr742035036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása