HTML

Suzuki, Imi, Zoli, rallytúra, satöbbi...

A fekete-sárga projekt jelenleg parkolópályára került, de idén sem távolodtunk el a rali-túrától! A bejegyzések talán kicsit szubjektívebbek lesznek, valamivel csapongóbb témaválasztással, de remélem, így is érdemes lesz beleolvasni!

Friss topikok

  • MajorImi: Meg van beszélve, ha adtok matricát örömmel felrakjuk :-) (2012.09.23. 22:10) Két Borsodi, az egyik üveges...
  • shaperzrally: Úgy látom, az egyik kedvenc blogom a válság áldozata lett... (2012.03.26. 12:30) Versenyről versenyre - 2011
  • Goofy PaPa: Mint ahogy azt már oly sok helyre írtam, " Bütte vagyok rátok!" Remélem jövő évben megint sikerül ... (2011.08.03. 20:04) Szendrő rally
  • Goofy PaPa: Készültek képeke, egy pár db már van fent iwiw-en, van köztük belső kamerás nézet is:) (2010.10.19. 21:16) Gyors helyzetjelentés - videoajánló
  • MajorImi: Sziasztok! Az utolsó gyorsaságin tény, hogy gyorsultunk az előző körünkhöz képest de én másban lá... (2010.09.06. 00:56) Vasárnap - a verseny, gyorsról gyorsra

Megtöröm a csendet...

Grafikuszoli 2011.02.14. 12:52

Magam is megdöbbentem azon, hogy majdnem két hónap telt el a legutóbbi bejegyzés óta. A tavalyi év hajtását valamivel nyugisabb időszak vette át, ez pedig eléggé rányomta bélyegét a blogon való aktivitásomra is. Mindezek mellett egy személyes jellegű körülmény is gátolt: folyamatosan és gőzerővel szervezzük menyasszonyommal az esküvőnket. A neves alkalom egyébként április 16-án lesz, tehát időben elég közel a szezonnyitóhoz. (Egyébként az időpont kitűzésénél nem hazudtoltam meg magamat: már tavaly ősszel sikerült belőni arra a hétvégére, amikor a legkisebb valószínűséggel fogunk ütközni a túrás versenynaptárral! Most, a versenynaptár ismeretében azt kell mondanom, sikerült!)

Ennyit a már-már szokásos szabadkozásról, következzen a státuszjelentés vázlatpontokba szedve:

Adminisztráció

A legfontosabb szálakat itt már elég szépen elvarrtuk: mindketten sikeresen abszolváltuk a sportorvosi vizsgálatot - Imi Debrecenben, én Budapesten -, valamint a licencigénylő lapok is eljutottak a csapatvezetőnkhöz, Barna Krisztiánhoz, hogy onnan tovább menjenek Mezőtúrra, a Ralitúra főhadiszállásába. Még a versenyautó gépkönyvezése várat magára, amit Imi intéz - nagy valószínűséggel Nyíregyházán.

Műszaki kérdések

A tavalyi évet egy műszaki hibával zártuk, ami Szendrőn támadt alattomosan, megfosztva bennünket attól a lehetőségtől, hogy akár a győzelemért harcoljunk. Időközben kiderült, hogy egy 160 forintos hibáról volt szó, egyszerűen elrepedt egy benzincső a tankban. Ez ismét alátámasztotta azt az egyébként nem annyira tudományos elméletemet, hogy az autóban leginkább az utólag odaapplikált alkatrészek okozzák a problémát, a gyáriak sokkal ritkábban. Mindenesetre Imi ezt a hibát elhárította. Még némi teszt azért nem árt, hogy az autót gyógyultnak nyilváníthassuk, továbbá a kopó-fogyó alkatrészeket is át kell nézni. Ha végre nyílik az idő és a nappali átlaghőmérséklet megengedi, sor kerül egy komolyabb átvizsgálásra.
Még egy téren szeretnénk kicsit előrébb lépni: az autó megjelenését - ami tavaly azutolsó versenyekre kissé kaotikus lett - igyekszünk némi matricázással egyedibbé és szebbé tenni.

Támogatók

A Rádió MAX FM-mel megmaradt a jó kapcsolat, ennek megfelelően jövőre is látható lesz a logójuk az autón és remélhetőleg munkásságunk is látható-hallható lesz náluk. Nem elhanyagolható módon igyekszem munkahelyem sporttámogatását is igénybe venni, aminek köszönhetően 1-2 futam nevezési díját jelentősen lecsökkenthetjük.
Ezeken kívül szeretnénk még bevonni támogatókat - ki ne szeretne -, így a lehetséges partnereket folyamatosan igyekszünk felkeresni.

Részvétel, szervezés

Tavaly eléggé fapados szezont futottunk, aláírt szponzori szerződés hiányában idén sem álmodozunk többcsillagos apartmanról, szerviz- és lakóbuszról, hostessekről.
A versenynaptár eléggé hasonlít a tavalyira, legalábbis a helyszíek tekintetében, az újonnan érkező Vác rali pedig Budapesthez lesz elég közel, így várhatóan a tavalyi módon, a sratégiai helyeken található rokonoknál, illetve nálam lesz a szállás. Mivel mind a már említett csapatvezetőnk, Barna Krisztián, mind Imi nevelő egyesülete, a Jobb33 ASE versenyzőpárosa tervezi pár futamon való részvételét idén, velük szó esett már összefogásról, aminek köszönhetően kölcsönösen tudnánk faragni egymás költségén. Természetesen ez majd év közben kiderül, de úgy néz ki, legalább az aszfaltos futamokon valamilyen formában ott tudunk lenni.
Hogy emellett mikor sikerül teszt és szórakozás céljából egy-egy sprinten is elindulni, szintén elég képlékeny.

Kategória, ellenfelek

Nos, elég érdekes hírmorzsák jutottak hozzánk. Az alapfelállás ugyebár az volt, hogy N/1-es autóval mentünk A/2 kategóriában, ami év végére eléggé népes lett. Majd lehetett olyanokat hallani, hogy 2011-re az N/1 élmenői is átjönnek. Ehhez képest két tavalyi kategóriatárs is árulja a versenyautóját - egyikük egyenesen szervizbusszal együtt -, egy reménybeli új beszálló pedig az overállját és a Suzuki Sport kabátját... Szóval teljesen megjósolhatatlan, hogy kik indulnak jövőre, kik futnak teljes szezont és hogy mire lesz elég a teljesítményünk. A taktikai döntések Imi hatáskörébe tartoznak. Ő legutóbbi beszélgetésünk alapján az A/2 kategóriát preferálja, szóval minden bizonnyal ott kell keresni majd bennünket.

 

Nos, jelenleg így állunk. Előbb-utóbb összeáll az autó is, ami jelenleg elvileg rajtkész, de gyakorlatilag a tavalyi viszontagságok után kissé leharcolt állapotban van. Mi készen állunk, sisak-overáll megvan, maximum nálam lenne értelme egy kis súlycsökkentésnek, de ímmel-ámmal azon is dolgozom. 

Már csak néhány hét a szezonnyitóig, szóval remélem, ott találkozunk!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://majorsuzuki.blog.hu/api/trackback/id/tr912660351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása